De gouden jaren van de balorkesten GEANNULEERD

Deze activiteit is voorbij. Bekijk alle nieuwe activiteiten

Wanneer

  • donderdag 25 november 2021 20u00 - 22u30
KLJ lokaal - MOLENSTRAAT zn, 2460 LICHTAART
Karel Michiels blikt nostalgisch terug op de gouden jaren van het balorkest, de tweede helft van de twintigste eeuw. Lang voor er deejays waren, speelden de balorkesten ten dans. Echte muzikanten die alle stijlen beheersten, van chachacha tot Vlaamse schlagers, van rock-?n-roll tot Vogeltjesdans, van Du tot La Bamba.
In samenwerking met Avansa Kempen blikt Karel Michiels nostalgisch terug op de gouden jaren van het balorkest, de tweede helft van de twintigste eeuw.
Lang voor er deejays waren, speelden de balorkesten ten dans. Echte muzikanten die alle stijlen beheersten, van chachacha tot Vlaamse schlagers, van rock-’n-roll tot Vogeltjesdans, van Du tot La Bamba. De balorkesten waren overal: in de parochiezaal, op het trouwfeest, in de baancafés.
Op basis van zijn gelijknamige boek brengt Karel Michiels een nostalgische terugblik op de gouden jaren van het balorkest, de tweede helft van de twintigste eeuw. Hoe zijn ze eind jaren 50 ontstaan? Wie stak er bovenuit in de sixties en seventies? Welke artiesten gingen met succes solo? Zijn coverbands de nieuwe balorkesten? Jo Leemans, Bobby Setter, Lou Roman, Tony Servi, Romain Schoonis, Coco Jr. …: ze komen allemaal aan bod in deze lezing vol muziek, verhalen en weetjes.

Praktisch

Artiest / Spreker / Gids
Karel Michiels
Voor wie
Volwassenen (+18j)
Georganiseerd door
Landelijke Gilde Lichtaart
Avansa
Meer weten?
Prijs
€ 6,00
€6 voor Leden, €8 voor niet leden Landelijke Gilden. Hapje en drankje inbegrepen.
Reservatie
verplicht
Deze activiteit is voorbij. Bekijk alle nieuwe activiteiten

Nog geen lid?

We verwelkomen je graag op onze activiteiten. Ontdek meer van onze ledenvoordelen.

Vragen? Contacteer organisator

0484 66 24 83